Ultima saptamana pentru inscrierea fotografiilor in concursul „Wiki loves monuments”. Concursul a luat fiinta in anul 2010 ca o initiativa locala in Tarile de Jos si a capatat caracter continental incepand cu anul 2011, an in care au fost inscrise circa 165.000 de fotografii din 18 tari europene. Din 2012 concursul a devenit global, numarul fotografiilor inscrise depasind 350.000, in anul respectiv imaginile provenind de la 15.000 de fotografi din 36 de tari din intreaga lume. Pentru editia de anul acesta s-au inscris pana la momentul actual fotografii din 51 de tari. Concursul a fost atestat de Guiness World Records drept cel mai mare concurs de fotografie din lume.

Dupa cum s-a comunicat pe site-ul wikilovesmonuments.ro  „principiul concursului este unul federativ: fiecare țară organizează propriul concurs, iar primele 10 fotografii din concursul național vor participa în cadrul concursului european.”

Pe langa premiile nationale si cele internationale exista si un premiu international oferit de Europeana; dupa ce in anul 2011 premiul Europeana a fost oferit pentru monumente din stilul Art Nouveau iar in 2012 pentru monumente reprezentand galerii, biblioteci arhive si muzee, in anul 2013 premiul special va fi dedicat monumentelor avand ca tema Primul Razboi Mondial.

Pentru a participa la concurs trebuie sa incarcati fotografiile prin intermediul unui formular de incarcare (click pe link), activ dupa ce in prealabil v-ati creat un cont pe commons.wikimedia.org.

Marele premiu al concursului este o bursa de participare la Conferinta Wikimania de la Londra din 2014 iar locurile 2-15 vor fi recompensate cu cupoane valorice incepand cu valoarea de 500 de Euro.

Termenul limita pentru inscrierea fotografiilor este 30 septembrie 2013.

La editiile anterioare Romania a fost premiata prin fotografia Manastirii Chiajna realizata de Mihai Petre ( Locul I competitia Wiki Loves Monuments 2011 ) si printr-o fotografie de detaliu de la Castelul Bran (premiul Europeana 2012), fotografie realizata de contributoarea LibertinaGrim.

concurs foto wikipedia
concurs foto wikipedia
Comenteaza cu contul Facebook
f64.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să adăugați comentariul!
Vă rugăm să introduceți numele aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.