La sfârșitul lunii iunie au fost anunțați câștigătorii concursului National Geographic Travel Photographer of the Year 2018. Concursul s-a aflat la a 17-a ediție și înscrierile fotografiilor în concurs s-au făcut în perioada 2 aprilie-31 mai 2018.

Cele mai reușite dintre miile de fotografii înscrise în concurs au fost selectate și incluse în 9 galerii săptămânale, o foarte mare parte dintre ele fiind disponibile pentru download ca wallpaper. Fotografiile au fost insoțite de explicațiile autorilor privind localizarea si informații despre împrejurarile în care au fost realizate.

S-au acordat premii pentru trei categorii:

  • Categoria “Nature”
  • Categoria “Cities”
  • Categoria “People”

Locul al II-lea la categoria Cities a fost atribuit fotografului ENRICO PESCANTINI.

Enrico Pescatini || Concursul National Geographic Photographer of the Year – 2018
Enrico Pescatini || Concursul National Geographic Photographer of the Year – 2018

Localizare: Teotihuacan, Mexic

Descrierea fotografiei făcută de autor:

Teotihuacan înseamnă „locul în care au fost creați zeii” și exact acesta este sentimentul pe care îl au vizitatorii atunci când merg pe Bulevardul Morții în acest sit arheologic mexican. Această piramidă a fost dedicată zeului Soarelui și am realizat că este fascinant modul în care razele solare la răsărit cuprind doar o jumătate din imagine în timp ce cealaltă jumătate rămâne în umbră. Dintotdeauna am indrăgit arheologia și civilizațiile antice, așa că abia așteptam să vizitez Mexicul și să explorez urmele acestei civilizații pre-columbiene. Mi-am planificat vizita la Teotihuacan la răsăritul soarelui ca să pot obține o combinație, un joc al luminii aurii a soarelui cu umbrele, într-un moment cu cât mai puțină aglomerație în preajmă. Mi-am ridicat drona pentru a vedea dacă imaginea pe care o aveam in minte era cu adevarat aceeași: din fericire pentru mine acest cadru parcă îmi aștepta camera.

Enrico Pescatini

Fii social! Poți comenta folosind căsuța de mesaje ( din partea de jos a paginii ) sau folosind formularul facebook

Comenteaza cu contul Facebook
f64.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să adăugați comentariul!
Vă rugăm să introduceți numele aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.