Himalaya văzută de Mihai Moiceanu (III)

1
5228

În urmă cu 10 ani, în anul 2009 avea loc prima expediție fotografică românescă în Himalaya, zona nepaleză. Expediția s-a desfășurat între 22 martie și 10 aprilie iar echipa a fost alcătuită dintr-un grup mixt de 14 fotografi. Nu s-a dorit a fi deloc a fi o expediție care să bifeze performanțe alpinistice sau de cățărare, ci una care să exploreze uriașul potențial fotografic al zonei.

Un punct de interes pentru membrii expediției a fost mica localitate Manang. O parte dintre imaginile surprinse aici au ilustrat expoziția Povestiri din Himalaya realizată de organizatorul expediției, Mihai Moiceanu.

Continuăm prezentarea imaginilor surprinse în zonă cu această ocazie, imagini „povestite” de Mihai Moiceanu.

—–

Zicala: „o fotografie face cât o mie de cuvinte” o știe multă lume.

O expoziție nu are în spate mii de cuvinte, ci mii de alte fotografii, fiecare cu o poveste care merită a fi spusă.

Mihai Moiceanu – preambul la expoziția „Povestiri din Himalaya”

 

Povestiri din  Himalaya (III)

Manang

  • Manang este cea mai izolată regiune a Nepalului, foarte înrudită ca așezare și climă cu Tibetul. Bariera muntoasă a Annapurnei oprește aerul umed, valea Marsyangdi Kola fiind foarte săracă în precipitații. Manang, satul care dă numele regiunii, trăiește în special datorită turismului pe celebra Annapurna Trek, circuit turistic ce înconjoară masivul de 8000 de metri.
  • Copiii din Manang dornici să învețe au la dispoziție o școală construită și echipată din donațiile turiștilor. De multe ori în loc de bomboane copiii le cer turiștilor creioane, pixuri sau caiete, acestea fiind prea costisitoare pentru a fi cumpărate de părinți.
  • Într-un maidan al Manangului bărbații satului pregătesc concursul regional de tras cu arcul. Câștigătorul va pleca la Pokhara ca să se înfrunte cu cei mai buni arcași din centrul Nepalului. Miza este mare: în joc sunt calificările.

Citește și Povestiri din Himalaya (II) – Kathmandu

Text și fotografii: © Mihai Moiceanu @PHOTOTOUR.ROphototour.ro

Fii social! Poți comenta folosind căsuța de mesaje ( din partea de jos a paginii ) sau folosind formularul facebook.

Comenteaza cu contul Facebook
f64.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să adăugați comentariul!
Vă rugăm să introduceți numele aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.