Autor : Ioan Balasanu : Clouds over Nice
Locatie: Nisa, Franta

Ioan Balasanu

Nisa este al cicnicilea oras ca marime al Frantei dupa Paris, Marsilia, Lyon si Toulouse. Cu o poplulatie de un milion de locuitori si intinzandu-se pe o suprafata de 721  kmp este in fapt al doilea oras ca marime din Sud-Estul Frantei si de pe coasta mediteraneana, dupa Marsilia. Orasul apartine departamentului Alpes Maritimes si regiunii Provence-Alpes Cote d’Azur. Renumit pentru clima mediteraneana deosebit de placuta si pentru frumusetea peisajului orasul a intrat in atenteia aristrocratiei britanice la inceputul  secolului XVIII, numeroase familii din clasa de sus a societatii engleze alegand sa isi petreaca perioada iernii in acest oras. Principala zona de promenada se afla pe malul marii si poarta, ca urmare, denumirea de Promenadedes Anglais.

Fotografia a fost realizata de fotograful iesean Ioan Balasanu in timpul unei scurte vacante in Europa, in traversare de la Monte Carlo spre Barcelona si postata in saptamana 16-22 septembrie pe grupul FotoAventura.

Ioan Balasanu :

„Cadrul este surprins intr-o calduroasa (la propriu) dupa amiaza de 10 februarie. Ma indreptam dinspre Monte Carlo [unde am ramas  pentru doua zile] spre Barcelona. Fiind „din fuga” nu am apucat sa ma opresc sa „capturez” de aproape mai multe frumuseti ale orasului … insa sper ca in curand…”

Comenteaza cu contul Facebook
f64.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să adăugați comentariul!
Vă rugăm să introduceți numele aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.