La sfârșitul lunii iunie au fost anunțați câștigătorii concursului National Geographic Travel Photographer of the Year 2018. Concursul s-a aflat la a 17-a ediție și înscrierile fotografiilor în concurs s-au făcut în perioada 2 aprilie-31 mai 2018.

Cele mai reușite dintre miile de fotografii înscrise în concurs au fost selectate și incluse în 9 galerii săptămânale, o foarte mare parte dintre ele fiind disponibile pentru download ca wallpaper. Fotografiile au fost insoțite de explicațiile autorilor privind localizarea si informații despre împrejurarile în care au fost realizate.

S-au acordat premii pentru trei categorii:

  • Categoria “Nature”
  • Categoria “Cities”
  • Categoria “People”

Locul I la categoria People a fost atribuit fotografei ALESSANDRA MENICONZI.

Alessandra Meniconzi || Concursul National Geographic Photographer of the Year – 2018

Localizare: Ölgiy, Bayan-Oelgiy, MONGOLIA

Descrierea fotografiei făcută de autoare:

Sunt fascinată de metoda antică kazahă de vânătoare cu Vulturul de Aur. Am urmat o familie în timpul migrației de la tabăra lor de iarnă la cea de primăvară. Mongolia este puțin populată, dar locuitorii au o cultură ospitalieră și primitoare. Ceaiul din Kazahstan este unul dintre atributele ospitalității. Nu este doar o băutură, ci o combinație de tradiție, cultură, relaxare, ceremonie și plăcere. Damel, surprinsă aici îmbrăcată în haine de blană, bea o ceașcă de ceai pentru a se încălzi când temperaturile sunt scăzute.

Alessandra Meniconzi

Fii social! Poți comenta folosind căsuța de mesaje ( din partea de jos a paginii ) sau folosind formularul facebook.

Comenteaza cu contul Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să adăugați comentariul!
Vă rugăm să introduceți numele aici

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.