Transfăgărășanul a fost construit între anii 1970-1974 în timpul lui Nicolae Ceausescu, care a vrut să asigure un drum strategic peste munți, inaugurarea având loc în data de 20 septembrie 1974.

Drumul peste Muntii Fagaras, s-a realizat cu eforturi materiale considerabile și cu prețul multor vieți de soldati și muncitori care au contribuit la construcția lui. Oficial se vorbește de 40 de oameni decedați pentru ca acest drum să străbată munții, dar persoane care in prezent mai sunt în viață vorbesc de sute de vieți omenești pierdute. Răspunzând unui interviu, un martor al timpului spunea: „Numai la baraj au murit vreo 400 de băieți.”

Drumul este deschis pe toata lungimea doar 4 luni pe an (iulie, august, septembrie, octombrie).

In 2009 unul dintre realizatorii Top Gear cataloga Transfagarasanul : ‘The most amazing road I’ve ever seen”. In ultimii ani Transfagarasanul a inceput sa fie tot mai vizitat iar numarul amatorilor de aventuri care ajung aici a crescut considerabil, mai ales pe timpul iernii, fie ca este vorba despre schiori si skateboarderi, fie ca este vorba de bikeri extremi sau automobilisti.

Alex Serban , unul dintre fotografii romani care promoveaza intens filmarea cu camerele foto DSLR a realizat in 2011 , impreuna cu fratele sau Cosmin Serban , o serie de fotografii si scurt metraje spectaculoase in timpul iernii pe Transfagarasan.

Alex Serban : „Am urcat pe Transfagarasan pana la Cabana Capra si ne-am dat pe zapada – dar nu nu ciolofanu’ ca altii, ci cu boardu’ si cu mitsubishiu’!. Frumos, cu cauciucuri cu tepi, pe Evo 9, ca la carte…Am filmat cu multe camere, eu si  Cosmin cu DSLR-uri Canon si pe langa ele am montat multe camere de actiune in diverse locuri pe masina.”

Cateva fotografii  si un scurt metraj foarte reusit, realizate in timpul turei pe Transfagarasan impreuna cu Vali Porcisteanu, vicecampionul din Campionatul National de raliuri:

© Alex Serban
© Cosmin Serban
© Cosmin Serban
© Cosmin Serban
© Cosmin Serban
© Alex Serban
© Alex Serban
© Cosmin Serban
© Cosmin Serban

Da , este vorba despre acelasi Alex Serban care a  realizat clipul devenit viral „Taurete, mie rau, sa moara mama ” :

Cat despre Transfagarasan : e bine de stiut ca incepand cu 8 aprilie 2013 – in zona va avea loc „Campionatul national de freeride” . Aviz amatorior de senzatii tari pe zapada.

Comenteaza cu contul Facebook
f64.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să adăugați comentariul!
Vă rugăm să introduceți numele aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.