Alin Ionita ; Ceturi si fumuri

Locatie :Ieud , Maramures

© Alin Ioniță
Fotografia a fost realizata in timpul unei ture foto organizata de Mihai Moiceanu.
Descrierea fotografiei facuta de Alin Razvan Ionita , autorul imaginii :
Toata lumea face workshopuri. Toata lumea participa la workshopuri.
„Cum,… nu ai fost pana acum la un workshop in Maramures?”  Nu! Am fost de capul meu, dar indoctrinat de pozele de reclama ale workshopurilor.
Ce am gasit acolo… nu mai concorda cu nimic din ce „stiam” ca este in Maramures.
Acum am participat la un phototour in zona, pentru ca in mod „organizat” mocanita mai strabate niscava kilometri in plus fata de traseul turistic obisnuit.  Nu ma asteptam la nimic spectaculos in Ieud pentru ca nu mai avusesem noroc inainte cu rasaritul”, iar satul arata …. „modern”. Dar de data asta am avut noroc, totusi.
In workshop sau nu, grabiti-va spre  Maramures! Dispare si se transforma in kitch!
************************
Fotografia este si un pamflet in acelasi timp, biserica din imagine NU este acea biserica din lemn care a adus faima Ieudului. Este noua biserica ortodoxa, mare si opulenta si evident kitch-oasa care domina latura ulitei principale. Pe celalata parte a ulitei este raspunsul dat de comunitatea catolica cu o biserica de proportii similare. Cu biserica celebra din lemn NU mai este posibila aceasta abordate din cauza unei „moderne” pensiuni. Chiar langa gardul bisericii faimoase,celebre, traditionale si absolut superbe se pregatea turnarea unei fundatii si judecand dupe cantitatea de betoane aduse la locul faptei va fi o si mai frumoasa cladire „moderna”. Pentru iubitorii acestei perspective fotografice repet indemnul: repede in Maramures , cat mai este timp!
Daca in calatoriile pe care le-ati facut ati surprins o imagine  interesanta ( personaje, peisaje sau evenimente ) , dati-ne de stire in grupul FotoAventura.
Comenteaza cu contul Facebook
f64.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să adăugați comentariul!
Vă rugăm să introduceți numele aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.