Alin-Razvan Ionita : Sacre-Coeur – „Parisul pe fuga”
Locatie : Paris, Franta

Basilica Sacre Coeur este o basilica romano-catolica si totodata un popular obiectiv turistic din Paris. Este inchinata inimii sacre a lui Iisus. Cladirea se afla in cel mai inalt punct din oras. In 1873 consilierii orasului Paris au votat o lege ce privea exproprierea terenului din varful dealului Montmartre pentru construirea basilicii. Arhitectul Paul Abadie a proiectat basilica fiind ales in urma unui concurs la care au participat in total 78 de arhitecti de marca ai timpului respectiv.

© Alin Ioniță

Alin-Razvan Ionita :

„Parisul l-am vazut doar intre orele 17 si 23. In rest eram la curs.

Nici ghiduri turistice nu am apucat sa citesc pe indelete, „Parisul pe fuga” as putea numi tot ce am fotografiat acolo.
Sacre Coeur impresioneaza! Panorama Parisului este uimitoare, in fata portii se cerseste in romaneste, pe scari se cerseste in romaneste, strazile din jur sunt de un pitoresc aparte – poti exersa street photography in voie acolo,restaurante cochete, portretisti cu basca, magazine de suveniruri si un cabaret ce a dat faliment. Apusurile trebuie sa fie spectaculoase de acolo, al meu apus nu a avut nimic fotogenic, doar plumburiu de ploaie. Asa ca m-am intors spre basilica.
Turisti, scari, Sacre Coeur, nori si felinare aprinse … hai ca pot compensa ghinionul de a nu surprinde apusul la care ai sperat! „

Comenteaza cu contul Facebook
f64.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să adăugați comentariul!
Vă rugăm să introduceți numele aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.