Album foto Bumbata Cosmin Bumbut
Album foto: Bumbata-Cosmin Bumbut

Update octombrie 2013: Albumul foto Bumbata (ediție bilingvă) fost deja lansat pe piață si este disponibil pentru achiziționare folosind link-ul fotografiei:

—————–

In urma cu exact o luna, pe 1 aprilie 2013, Cosmin Bumbut, unul dintre cei mai cunoscuti fotografi romani, anunta lansarea ultimului sau proiect : Bumbata. Proiectul in sine a luat nastere in urma cu opt ani cand Cosmin a inceput sa documenteze viata din inchisorile din Romania, incepand cu Penitenciarul Aiud. De atunci acesta a vizitat de nenumarate ori multe penitenciare din tara (Aiud, Chilia Veche sau Penitenciarul de femei de la Targsor) fotografiind constant. Mai mult – a organizat ateliere de fotografie cu detinutele din Penitenciarul Targsor sprijinindu-le in realizarea unei expozitii. Detinutele au fost dotate cu aparte foto si indrumate de Cosmin iar la final in urma unei selectii dintre circa 14.000 de imagini s-au putut selecta numeroase fotografii cu valoare documentara si artistica. Proiectul s-a finalizat cu succes prin realizarea unei expozitii in noiembrie 2009 la Teatrul Nottara.

Noul proiect isi propune realizarea unui album in tiraj de o mie de bucati, intitulat Bumbata, despre Penitenciarul Aiud. Pentru ca Bumbata sa ia fiinta era nevoie de 10.000 de lei iar pentru strangerea lor s-a apelat la platforma Crestem Idei. (Puteti vedea descrierea proiectului mai jos : click pe imagine si apoi „play” )

In doar sase zile suma a fost stransa fapt ce l-a determinat pe Cosmin Bumbut sa faca un pas in plus : “Mulțumesc tuturor prietenilor-susținători. Deși nu mă așteptam, Bumbata a trecut de pragul de 100% după numai 6 zile. Dar m-am gândit să nu închei proiectul aici: dacă reușesc să mai strâng 5.600 de lei, toți susținătorii mei de până acum, dar și cei care li se alătură, vor primi un album foto de o calitate mult mai bună decât cea pe care mi-o propusesem inițial, în limita celor 10.000 de lei. Astfel, cu ajutorul unei finanțări mai mari, Bumbata va avea supracopertă și copertă cu timbru sec, forzaț colorat, și o hârtie mai groasă și mai frumoasă (130 g, dublu cretat-mat). Și încă o dată, vă mulțumesc că mă ajutați să finalizez unul dintre cele mai îndelungate proiecte de-ale mele.

Asadar, astazi, cu 130% fonduri stranse, proiectul este ca si realizat si albumul va aparea intr-o forma sau alta.Dar evident, opt ani de munca merita cu siguranta calitatea superioara pe care autorul si-o propune. Mai sunt doar doua saptamani in care puteti sprijini proiectul beneficiind de album in editie limitata si/sau de un workshop foto intr-unul din penitenciarele din Romania. Detalii si variante pe  Crestem Idei.

Pentru cei ce doresc sa arunce o privire peste munca de mai bine de opt ani a lui Cosmin Bumbut , va propun o galerie cu fotografii din inchisori din Romania si un clip documentar.

Iata si clipul despre care aminteam,  foarte bine realizat,clip de mai putin de 3 minute continand o serie  de fotografii dintr-o inchisoare de femei avand ca fundal sonor o melodie interpretata la voce si lighean de plastic rosu de una dintre detinute :click pe imagine si apoi”play.

©Cosmin Bumbutz

Daca munca lui Cosmin Bumbut v-a convins- intrati pe Crestem Idei si sustineti proiectul pana pe data de 15 mai  2013!

Album foto Bumbata Cosmin Bumbut
Album foto: Bumbata-Cosmin Bumbut

Update octombrie 2013:Albumul foto Bumbata (ediție bilingvă) fost deja lansat pe piață si este disponibil pentru achiziționare folosind link-ul fotografiei:

Comenteaza cu contul Facebook
f64.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să adăugați comentariul!
Vă rugăm să introduceți numele aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.