La sfârșitul lunii iunie au fost anunțați câștigătorii concursului National Geographic Travel Photographer of the Year 2018. Concursul s-a aflat la a 17-a ediție și înscrierile fotografiilor în concurs s-au făcut în perioada 2 aprilie-31 mai 2018.

Cele mai reușite dintre miile de fotografii înscrise în concurs au fost selectate și incluse în 9 galerii săptămânale, o foarte mare parte dintre ele fiind disponibile pentru download ca wallpaper. Fotografiile au fost insoțite de explicațiile autorilor privind localizarea si informații despre împrejurarile în care au fost realizate.

Locul al III-lea la categoria Nature a fost atribuit fotografului italian MARCO GRASSI.

Marco Grassi || Concursul National Geographic Photographer of the Year – 2018

Localizare: Brunico, Tirolul de Sud, Italia

Descrierea fotografiei făcută de autor:

Aceste turnuri naturale din nisip, acoperite cu pietre mari, sunt cunoscute sub numele de Piramidele Pământului de la Platten. Ele sunt situate în partea nordică a Italiei, zona Tirolul de Sud. Formate cu secole în urmă datorită multor furtuni și alunecări de teren, aceste formațiuni geologice arată ca un peisaj extraterestru și se transformă în mod continuu de-a lungul anilor, mai precis, de-a lungul anotimpurilor. Acest fenomen natural este rezultatul alternanțelor permanente ale perioadelor caracterizate de ploi torențiale cu perioade secetoase ceea ce cauzează erodarea terenului și formarea acestor vârfuri. Odată cu schimbarea sezoanelor, temperaturile variază între extreme și furtunile afectează zona, iar unele piramide dispar cu timpul, totodată formându-se noi vârfuri.

Marco Grassi

Fii social! Poți comenta folosind căsuța de mesaje ( din partea de jos a paginii ) sau folosind formularul facebook.

Comenteaza cu contul Facebook
f64.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să adăugați comentariul!
Vă rugăm să introduceți numele aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.