Muntele Athos – Workshop foto

0
2728

Intre 1-7 Mai 2013, periaoda ce include si Pastele Ortodox, fotografii Liviu Dumitru si Bogdan Budoiu va invita la un atelier(workshop) deosebit la Muntele Athos (patrimoniu UNESCO), cel mai vechi centru monahal din Europa.

„Pana acum am calatorit in peste 15 tari din Europa , cunosc multe locuri frumoase iar pentru acest workshop am ales Muntele Athos pentru ca este o locatie primitoare , necostisitoare si foarte darnica pentru fotografi, fie ei incepatori sau avansati. Aici fiecare isi gaseste locul si cadrul potrivit si desigur pot fi abordate o varietate mare de genuri fotografice. Locul il cunosc bine atat eu cat si Bogdan pentru ca frumusetea si misterul locurilor ne-au readus aici si de fiecare data am descoperit ceva nou si interesant.

Ouranopoli
Ouranopoli

1 mai va fi prima zi de workshop si o vom petrece in Ouranopoli o mica localitate-port foarte pitoreasca, fost sat pescaresc. Portul si imprejurimile ofera peisaje minunate ce asteapta sa fie admirate si fotografiate.iar in luna mai totul este proaspat inverzit si inflorit. Spre seara ne vom cunoaste mai bine intr-o atmosfera placuta pe malul marii, vom discuta despre fotografie si despre portofoliul fiecarui participant, tot aici vom dormi in prima seara.

In ziua urmatoare vom primi permisele de intrare pe munte – „diamoneterion” – apoi ne vom imbarca pe feribot. Acesta se deplaseaza cu o viteza mica, merge aproape de mal si opreste la multe dintre manastiri, astfel pana in portul Dafni avem o buna ocazie de a fotografia  muntele si manastirile.

Portul-Dafni-foto-Bogdan-Budoiu
Portul-Dafni-foto-Bogdan-Budoiu

Din portul Dafni vom merge cu alt feribot pana la Manastirea Sf. Pavel care ne va fi gazda in prima zi pe care o vom petrece pe Sfantul Munte. A doua zi vom continua traseul stabilit care ne va duce de pe costa de vest pe cea de est si apoi pana in Capitala Careias . Vom trimite celor interesati o prezentare a atelierului in care este inclus si traseul detaliat.

Capitala Careias foto Liviu Dumitru
Capitala Careias foto Liviu Dumitru
Schitul Sf. Andrei din Careias
Schitul Sf. Andrei din Careias
Schitul Prodromu foto Bogdan Budoiu
Schitul Prodromu foto Bogdan Budoiu
Schitul Prodromu foto Bogdan Budoiu
Schitul Prodromu foto Bogdan Budoiu
Manastirea Marea Lavra - foto Liviu Dumitru
Manastirea Marea Lavra – foto Liviu Dumitru
Osuarul Manastirii Marea Lavra - foto Liviu Dumitru
Osuarul Manastirii Marea Lavra – foto Liviu Dumitru
Trapeza de la schitul Sf. Ana foto Bogdan Budoiu
Trapeza de la schitul Sf. Ana foto Bogdan Budoiu

*Numărul minim de participanţi este 6. Workshop-ul este dedicat tuturor iubitorilor de fotografie, de natura si calatorie indiferent de cunostinte sau aparatura folosita. Participanţii işi asigura transportul până in Ouranopoli unde incepe desfasurarea workshop-ului. În preţul workshop-ului este inclus transportul de la punctul de desfăşurare al evenimentului- portul Ouranopoli, costuri de deplasare în zonă sunt incluse in limita traseului stabilit. Ca solutie foarte avantajoasa de transport pana in portul Ouranopoli ne putem grupa in automobile.

Dupa workshop participantii  vor putea lua parte gratuit la un seminar organizat in colaborare cu partenerul nostru, magazinul F64. Acesta va avea ca tema fotografia de calatorie iar cei care au fost prezenti la workshop vor prezenta o selectie de imagini si vor povesti impresiile lor din calatoria la Muntele Athos. Apoi in septembrie vom vernisa o expozitie cu lucrarile participantilor in spatiul expozitional din cadrul magazinului F64.”

    Foto: Liviu Dumitru si Bogdan Budoiu                 Text: Liviu Dumitru

Mai multe detalii despre organizatori si despre workshop:

  • Liviu Dumitru

Web: www.phototravelgallery.com/about.html

Facebook: https://www.facebook.com/phototravelgallery

e-mail:  fotograf@liviudumitru.ro

  • Bogdan Budoiu

Web: www.bogdanbudoiu.ro

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Bogdan-Budoiu-Photographer/132407426915568

e-mail: fotogrfie@bogdanbudoiu.ro

Pagina de facebook “Muntele Athos in imagini” :  https://www.facebook.com/MunteAthos

Galerie foto:

Comenteaza cu contul Facebook
f64.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să adăugați comentariul!
Vă rugăm să introduceți numele aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.