Autor: Mihai Cazacincu – Apus in Positano
Locatie: Positano, Campania , Italia

Positano este un orasel pitoresc, cu o vedere superba spre celebra Coasta Amalfi din Campania, Italia. Orașul în sine este cocoțat pe suprafata unui deal, scurgandu-se parca spre tarmul Coastei Amalfi. Caracterizat de o frumuste naturala, Positano atrage mii de vizitatori în fiecare an. Pe tot parcursul anului, orașul este întotdeauna plin de turisti insa  pentru cei care isi planifica calatoria in zona, cele mai recomandate perioade de vacanta sunt primavara si toamna.

Un obiectiv turistic extrem de cautat este  biserica Santa Maria Assunta ce gazduieste una dintre celebrele icoane bizantine Madona Neagradin timpul secolului al XIII-lea.

Conform unei legende locale icoana a fost furata din Bizant si transportata de pirati peste apele Marii Mediterane. O furtuna foarte puternica a izbucnit cand corabia piratilor se afla in apropierea tarmului si in timpul acesteia marinarii speriati ar fi auzit o voce poruncind “Posa! Posa !”(Pune-o jos !). Pretioasa icoana a fost transportata la mal si depozitata in biserica micului sat de pescari care ulterior avea sa devina actualul Positano.

©Mihai Cazacincu

Imaginea (HDR 5 expuneri cu camera Nikon D7100, obiectiv Nikkor 10-24, la 10 mm, ISO 100, f11) a fost realizata de fotograful constantean Mihai Cazancincu (vezi mai multe fotografii pe site) :

„Positano este pentru mine o locatie pe care mi-o doresc de mult. In septembrie anul acesta mi-am programat vizita pe mult dorita coasta amalfitana. Frumusetile care pot fi vazute acolo iti taie rasuflarea. E insa destul de greu sa faci fotografii datorita aglomeratiei foarte mari chiar si la sfarsitul lunii septembrie. Fotografia din Positano a fost „capturata” dupa o cautare asidua a unghiului si o asteptare placuta pentru a prinde lumina potrivita.”

Comenteaza cu contul Facebook
f64.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să adăugați comentariul!
Vă rugăm să introduceți numele aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.