Elmo Tide nu are site web iar pagina sa de Facebook este complet goală. Biografia sa, un curriculum vitae sau măcar vreo informație despre vârsta pe care o are nu pot fi găsite la momentul actual in mediul online. Probabil că asta iși dorește el. Într-un prezent dominat de rețele sociale, prezent în care toată lumea vrea să fie cunoscută și recunoscută, anonimatul pare cel puțin bizar. Singurul lucru pe care îl are (Elmo Tide) este o pagina de Flickr care a fost actualizată exact de două ori : o dată în 28 iunie 2008 și apoi în 31 iulie 2010. Fotografiile sale au apărut pe zeci de bloguri de artă alternativă, întotdeauna cu link către pagina sa de Flickr și niciodată insoțite de text; adesea postările sunt caracterizate de intrebarea ‘Cine este Elmo Tide ?’…Fotografiile sale par amintiri anacronice ale unui timp care nu a existat niciodată, un amestec ciudat de senzualite și nostalgie plină cu arhetipuri de cowboy, pompieri, luptători de wrestling și stripteoze. Robert Frank si Fellini merg la carnaval 

Cam astea erau informațiile pe care le descoperam despre fotografiile lui Elmo Tide pe blogul lui Frederick Kroutchev la începutul lui 2011. De atunci nu s-au schibat multe lucruri. Elmo Tide și-a păstrat anonimatul în continuare iar pagina de Facebook este la fel de goala. Doar pe contul de Flickr au mai apărut câteva actualizări cu fotografii la fel de interesante, lipsite in continuare de orice explicație. Unul dintre puținii fotografi care a reușit să-și păstreze anonimatul în vasta lume a internetului.

Aruncați o privire peste câteva dintre fotografiile sale :

01

Elmo Tide | Flickr

02

Elmo Tide | Flickr

03

Elmo Tide | Flickr

04

Elmo Tide | Flickr

05

Elmo Tide | Flickr

06

Elmo Tide | Flickr

07

Elmo Tide | Flickr

08

La un moment dat prestigiosul NPR  i-a remarcat fotografiile și unul dintre editori (Mito Habe-Evans) a incercat obținerea unui interviu pentru a-l scoate pe Elmo Tide din anonimatul asumat. In prima fază acesta i-a refuzat cererea insă ceva mai târziu a fost de accord să răspundă la câteva întrebări via email. Interviul rezultat a fost, așa cum spune Mito Habe-Evans, “distractiv dar total neinformativ”:

Cine este Elmo Tide ? De ce atat mister ?

Elmo Tide trăiește în umbre decolorate și regret.

Ai vise sau coșmaruri care se repetă ? Ce se intamplă in ele ?

Elmo a avut vise. Acestea au inălțat furia de a fi vestit pentru pasiune si teama de a fi lăudat ironic. În ele se simțea superior iar în gândurile sale izolate si entuziasmate de nemurire a luptat cu tuburi goale de lipici de aeromodele pâna când trezirea a devenit la fel de imposibilă precum finalizarea unui lucru neînceput vreodată.

Ai o muncă de birou ?

O muncă de birou seamănă foarte mult cu un “nosejob” sau cu un “boobjob” în care, nefericiți fiind pentru ceea ce suntem, ne ascundem în spatele creației altcuiva. Mi-am făcut un birou foarte mic dintr-o cutie de chibrituri veche si patru scobitori pătate de sânge. Îl port în buzunarul de la piept. În cutia de chibrituri se află un volum minuscul scris în araba clasică pe care nu-l pot citi.

Cand erai tânar ce ți-ai dorit să devii atunci cand vei creste ?

Când am fost mic mi-am dorit sa cresc si sa fiu tânar. Sau sa fiu foc…”

Galerie foto – 50 fotografii:

 

Comenteaza cu contul Facebook
f64.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să adăugați comentariul!
Vă rugăm să introduceți numele aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.