La sfârșitul lunii mai s-a încheiat concursul National Geographic Photographer of the Year ediția 2016. Concursul s-a întins pe o perioadă de 8 săptămâni, între 1 aprilie 2016 și 27 mai 2016. Cele mai reușite dintre miile de fotografii înscrise în concurs au fost selectate și incluse în 8 galerii săptămânale, o foarte mare parte dintre ele fiind disponibile pentru download ca wallpaper. Fotografiile sunt insoțite de explicațiile autorilor privind localizarea si informații despre împrejurarile în care au fost realizate. Câștigătorii ediției 2016 vor fi cunoscuți publicului pe data de 6 iulie 2016.

Saptamana 1

Vârfuri și pinguini la răsărit în Antartica

Shivesh Ram || Concursul National Geographic Photographer of the Year – editia 2016

Localizare: Georgia and The South Sandwich Islands, Antartica

Textul autorului : Vârfuri uluitoare și mii de pinguini imperiali în lumina blânda a răsăritului. Provocarea fotografică a constat în a rezista tentației  de a fotografia doar close-up-uri cu pinguini  (cu siguranță foarte ispititoare) și de a te retrage  din când în când pentru a fi in egală masură uimit de peisajul în care aceștia trăiesc.

Saptamana 2

Nagano, Japonia

Takeshi Marumuto || Concursul National Geographic Photographer of the Year – editia 2016

Localizare: Nagano, Japonia

Saptamana 3

Bestia

James Smart|| Concursul National Geographic Photographer of the Year – editia 2016

Localizare:Blackhawk, South Dakota, SUA

Textul autorului : Tornada uluitoare produsa deasupra oraselului Blackhawk, Dakota de Sud, pe 1 iunie 2015. Au urmat inundatii vertiginoase in apropiere de Rapid City. Galerii foto de inalta rezolutie pe  www.jamessmart.com.au Instagram: @jamessmartphotography Facebook: facebook.com/jamessmartLP

Saptamana 4

Unde este barca mea ?

Suhaimi Abdullah || Concursul National Geographic Photographer of the Year – editia 2016 

Localizare: Essaouira, Marrakech-Tensift-Al Haouz,

Textul autorului : Bărbat îmbrăcat în jelleblah căutându-și barca pescărească andocată printre multe altele în port, sperând eventual să iasă în larg.

Saptamana 5

La vânătoare – Fleț cu  tălpile albastre

Jordan Junk|| Concursul National Geographic Photographer of the Year – editia 2016

Localizare:San Cristóbal, Galapagos, Ecuador

Textul autorului : fotografia a fost realizată în Galapagos în timpul unei vânători frenetice , numeroase păsări scufundându-se pentru a se hrăni cu pești momitori

Saptamana 6

Caravană de cămile – NubraValley, Himalaya

Nick Melidonis || Concursul National Geographic Photographer of the Year – editia 2016

Localizare: Nubra, Himalaya

Textul autorului : Coborând prin pasul  Khardungla  spre Valea Nubra din Himalaya, am surprins această caravană de cămile pe drumul șerpuitor spre mănăstirea Diskit, veche de 1000 de ani . Am avut doar câteva momente la dispoziție pentru a fotografia, pâna să dispară coloana de lumină aurie din fundal.

Saptamana 7

Metrou – Picturi murale

Adriaan Zimmerman|| Concursul National Geographic Photographer of the Year – editia 2016

Localizare: Satiago de Chile

Textul autorului :Navetistii din Santiago calatoresc printre imagini care descriu in mod simbolic istoria tarii lor. Arta este parte importanta a culturii chiliene si a fost inglobata in decorarea statiilor de metrou. Cele mai faimoase sunt frescele din statia Universidad

Saptamana 8

Prizonier

Wing Ka H.|| Concursul National Geographic Photographer of the Year – editia 2016

Localizare: Guangzhou, Guangdong Sheng, China

Textul autorului : La Maindland China University studenții muncesc precum sclavii sau mai degrabă precum prizonierii. Corupția academică profundă, Curriculele neinteresante și irelevante pentru societate, metodele de predare bazate pe pe memorarea mecanică au transformat modul de gândire al studenților într-unul rigid, aceștia pierzându-și treptat interesul pentru procesul de învațare și transformându-se treptat din membri ai universitații în „zombi fără suflet”.

Galerie foto:

 

 

 

Comenteaza cu contul Facebook
f64.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să adăugați comentariul!
Vă rugăm să introduceți numele aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.