Unul dintre cele mai inedite moduri de a serba duminica Floriilor poate fi descoperit dupa o vizita in Sicilia , in mica localitate Buseto Palizzolo. Localitatea este atestata din timpurile Greciei antice si initial a fost un sat subordonat cetatii Erice (ruinele cetatii Erice pot fi vazute in apropiere). Denumirea localitatii provine de la cuvantul arab “busit” – insemnand teren- si Palizzolo – numele familiei siciliene care a preluat controlul zonei in 1563 , in timpul lui Carol V.
Buseto Palizzalo a devenit oras independent in 1950 prin unirea sa cu alte opt sate (Battaglia, Badia, Buseto Soprano, Piano Neve, Bruca, Tangi si Blandano). Tocmai de aceea in pofida denumirii de oras, aspectul urban lipseste, vizitatorii descoperind o insiruire de mici vile si case cu aspectul rural al zonei.
In anii 80 comunitatea locala a inceput sa serbeze Duminica Floriilor intr-un mod pe cat de intens , pe atat de inedit. Saisprezece altare cu statui vii infatisand scene din Noul Testament sunt purtate pana la miezul noptii pe strazile orasului. Practic dupa terminarea slujbei localnicii se costumeaza conform scenelor biblice pe care le intruchipeaza. Platformele pe care se aseaza in grupuri de cate trei sau patru persone devin astfel altare. Localnicii raman nemiscati ore intregi , de multe ori sub un soare arzator si platformele sunt remorcate de tractoarele pe care in timpul anului le folosesc la muncile campului. Evenimentul a transformat micutul sat in atractie turistica pentru italieni, dar si pentru fotografi din toata lumea.